A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

“Ona i ja”: Otvorena izložba Svetlane Ninković i Sare Kujundžić u Silosima

Datum objave:05.07.2021

Pročitano:186 puta

Datum održavanja:

01.01.1970

Lokacija: Beograd

Prva zajednička izložba slikarki Svetlane Ninković i Sare Kujundžić, pod nazivom “Ona i ja”, otvorena je u izložbenom prostoru Re-kreativnog centra Silosi Beograd. Izložba će trajati do 10. jula, a za posetioce će biti dostupna svakodnevno od 18 do 22 časa u komorama prvog silosa.

 

“Naša namera je da kroz seriju apstraktnih slika istražimo i pomeramo granice umetničkog ega. Deleći isto platno prilikom stvaralačkog procesa, mi istovremeno otvaramo pitanje međusobnog prostora i duboke intimnosti između nas”, objasnila je slikarka Svetlana Ninković. Prema njenim rečima, one pozivaju jedna drugu da zajedno stvaraju, nadograde ili promene ono što je već stvoreno.

Svetlana Ninković je diplomirala 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom odseku i članica je “Likovnog kruga”. Izlagala je na 20 samostalnih i oko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, te učestvovala na više likovnih kolonija i susreta.

Sara Kujundžić je nakon završene Akademije umetnosti u Novom Sadu otišla u inostranstvo gde je svoju karijeru izgradila u vodama grafičkog dizajna, a timovi koji su stvarali pod njenom art direkcijom osvajali su međunarodno priznate nagrade iz oblasti oglašavanja. Svetlana i Sara bile su na istoj klasi nakon čega su ostale i bliske prijateljice, a izložba “Ona i ja”, prikazaće dela koja zajedno potpisuju, što je i svojevrstan raritet u svetu likovne umetnosti.

Ova izložba je ujedno prva u novootvorenim Silosima i najavljuje buduću galeriju na istom mestu, posvećenu upravo ovdašnjoj umetničkoj sceni.

Ulaz u zonu Silosa nalazi se na kraju ulice Dunavski kej, broj 46, na Dorćolu, iza rampe nekadašnje fabrike “Žitomlin”, a otvoren je za posetioce svakog dana od 12 časova do ponoći.

vrh strane

Total
0
Shares